Valakinek ma meg kell halnia...

2011.05.27. 10:00


A kép címe: Álmodik a nyomor

...vér kell, hogy folyjon: valakinek fizetnie kell a gyalázatért!

Hogy miért akadtam ki ma? A történet roppant egyszerű: bóklásztam a gugliban, egyszer csak ráakadtam a közismert egyetlen Honda Beat hirdetés mellett egy másikra.

Honda Beat, kb. kilencvenes, valószínűsíthetően motorhibás, Budapest közelében. Kép nem volt, de azonnal tudtam, a jó öreg csőrös szörnyetegünk lesz: mégis csak volt belőle még egy példány az országban.

Most kapaszkodjatok meg! Az ár: 15 ezer forint. Tizenötezer forint! Szarok én a motorhibára - felújítjuk, vagy kap egy másik blokkot. Sőt lelki szemeim előtt már a négyütemű blokkal megbolondított vastag hátsókerekű tuning-állatot láttam, amit majd építek belőle. Azonnal tárcsáztam.

Azonnal el is adták. A tulaj igazolta, hogy ez az a Beat: nincs tévedés, nincs másik rejtélyes típus, biztosan ez az. De már jön érte a vevő, aki többször is telefonált. Messziről, de jön.

Én pedig nem cigánykodok azzal, hogy belekavarok más üzletébe: valaki megnyerte, használja egészséggel. Innen is sok sikert kívánok neki, hiszen csakis kifinomult ízlésű ember lehet.

Persze (zárójelben) lehet, hogy én vagyok hülye, hiszen hírnevet csináltam a típusnak és kitoltam magammal, de ez legyen a legnagyobb bajom az életben. Igazából ha így van, az csak külön öröm, mert azt jelenti: olvassák a blogot. Mindenesetre azért ezúton felkérem a Beat és egyéb ritkaság tulajokat, hogy amikor fillérekért el akarják passzolni a gépet, nekem szóljanak először.

Hát így nem lett ma Honda Beatem!