Ízirájder öcsém!

2011.07.01. 19:07

trolldisc
 

Mindenki látta az Üvegtigris című filmet. Én pedig a múltkor a Sólyomfészekben találkoztam Erdős Csabával, akivel egy szót sem váltottunk sem az 50 köbcentis géposztályról, sem a robogókról, ellenben az étterem előtt állt egy replika: a fent nevezett film egyik legnépszerűbb szereplője, Csoki nyomta el ezen az Ízirájder öcsém szlogent, ami azóta mém lett.

 

Lehetne ez az eredeti Babetta a filmből, de nem hiszem, hogy ez az. Viszont nem csak annyi az extra benne, hogy a trike verziót építették meg sörösládástul, hanem van egy apró változtatás a kormány-nyaknál. Ez egy fogaskerekes iránymódosító áttétel, meglepetésként azoknak, akik azt hiszik, megbirkóznak egy Babettával.

Nem a sok lóerő itt a gond, hanem hogy fordítva van a kormányzás. Ezt tetézi az oldalkocsis jelleg. Az oldalkocsis motorokról pedig mindenkinek betéve tudni kell :az oldalkocsis motorkerékpár egyesíti magában a motorkerékpár és az autó – hátrányait.

Eme rettenettel minden évben rendeznek ügyességi versenyt, a Pilisi Sólymok Lightos motoros találkozóján. (Amiből a light gondolom azt jelenti, nem kötelező vattarészegre inni magad.)

Az élet a legnagyobb dramaturg, ha akartam volna, sem tudta volna kitalálni olyat kavarást a sztoriba, mint ami a valóság: az elmúlt két évben ezt az ügyességi versenyt Hifis Bandi (akit a hifis körökben Sámpinak hívnak, lehet nekem is így kellett volna neveznem) nyerte meg.

Pár napja mesélte el, amikor éppen megbeszéltük a részleteit annak a cikknek, amit az ő segítségével írok a robogóriasztókról.  Én úgy tudtam eddig, hogy autóhifi-építő versenyeket nyert, de amikor mutattam  a képeket, kiderült, hogy fordítottbabetta-szlalom bajnok is. Meg is erősítette, hogy nem tévedek, ezzel baromi nagyot lehet esni. Mégis jópofa, időre (és vérre) menő szlalomversenyt rendeznek vele minden évben a találkozón.

Persze már semmin se lepődök meg azóta, hogy régebben kiderült: a Csikós Zsolt a Totalcar kitűnő, veretes cikkeinek szerzője az én barátnőm (sajnos azóta elhunyt) nagypapájának nosztalgiával emlegetett Bianchiját építgeti évek óta. Összefutnak a szálak, en bloc kezdünk bonyolódni, mint egy szappanopera. Én vagyok az apád, Luke!