A legjobb fater, aki robogót épít

2012.01.29. 08:09

Egy aukciós oldalon találtuk ezt a sportmotorrá transzformálódott robogót. Egy haverom jutott eszembe, aki felnőtt fejjel szúrta magát tökön, amiért képes volt videojátékra és egyéb baromságokra elcserélni azokat a motorokat, amelyeket az apja épített neki.

Előfordul, hogy fater műszaki zseni, ez a szerencsés állapot állt fent náluk is. Igaz, a történelmi hűség kedvéért megemlíteném azt a kosárból felépített veteránautót, ami aztán nem fért ki a kapun, ezért csontra szét kellett szedni.

Rémlik valami kétütemű Wartburgba épített négyütemű motor is, de elvérzett a projekt, mert nem tudták lecsukni a motorháztetőt. Ám ezek mellékvágányok: a lényeg, vannak olyan apák, akik képesek motort építeni a kölöknek, és ezt szerintem sokan rohadtul irigyeljük.

Nem mondom, hogy a kis Honda Dio húdejól sikerült, mert bármilyen skálán közelebb van a rusnyához, mint a széphez, de a maga a szándék eleve dicséretes, a koncepció pedig egész ötletes. (Az eladási ár meg filléres.)

A váz átalakítása (a komplett alsó rész hiányzik, felül pedig áthidalást kapott) egészen motorkerékpárszerűvé teszi, a teljesítmény pedig gyárilag elég alacsony, hogy ne tudjanak nyolcvannal száguldozni a porontyok.

Bárcsak nekem is ilyen jó fej lett volna a faterom!