Robogós bűnözés

2012.02.09. 13:29

A robogós világnak nem csak napsütötte, szélfútta seggbefagyós, szórakozás és praktikum oldalai vannak, hanem árnyoldalai is.

Persze itt nem rettenetes maffiatörténetekre kell gondolni, hanem piti bűnöző köcsögökre, akik kihasználják a könnyű kezelhetőséget és a fürgeséget.

Nálunk sajnos az ilyesmi könnyű: ha a robogókon lenne rendszám, azonosítani lehetne pár barmot, mert mindig van olyan hülye, aki a sajátjával bűnözősködik. Másrészt nehezebb lenne az esetleg bűnözésre használt robogót ellopni, hiszen lenne mi alapján körözni.


A bringás megállítja a rablót

Szerencsére az alábbi rablás példák mind külföldiek, és szerencsére súlyos pofáraeséssel végződnek, így teljes joggal lehet kárörvendően röhögni rajtuk. Nálunk egyelőre csak az autóból a táska kinyúlása verzió szokott előfordulni néha, amikor robogóval vagy motorral odaosonnak, ajtó kinyit, esetleg ablak betör és viszik, amit találnak. 

 


Talán bankrablás: a világ egyik legbénább menekülése robogóval

 

A robogó sok mindenre jó, akár erre is. Másrészt viszont a rendőrség se véletlenül használja őket, hiszen könnyű elkapni vele jármű nélküli, vagy járdán menekülő tolvajokat.

A Vectrix elekromos rendőrségi robogóját sajnos mifelénk a szervek nem engedhetik meg maguknak. Sem ezt a háromkerekű szörnyűséget, ami nyilván amúgy sem jó ilyen célra, bár én szívesen a pöcsére hajtanék vele pár robogótolvajnak.