Ezért a pokolra jutsz!

2012.04.11. 14:26

A Honda CB 900 egy csodálatos sornégyes, amely már dupla vezérműtengelyes blokkal készült. Igaz, ezek már erősen veteránmotorok és megvenni is ennek tudatában szabadna, ha épelméjű pénzt kérnének érte. Sajnos az áruk is veteránosítva van lassan, különösen, ha a valaha erősen lenézett, ma már annál jobban megbecsült softchopper változatokról van szó.

A japán softchopper igazi ratyi megoldás volt az igazi keménytökű Harley-khoz képest. Mai szemmel talán nem is akartak ezek annyira hasonlítani: ugyan mindig volt V2-es is a gyártók kínálatában, a mezei sor négyes motor csopperesítését nem hagyták ki.

Emlékszem, kb. 100 éve egy ismerősömnek szereztem egy Xj 750 Secát 3 kiló körül, és roppant bénának tartottam, pedig neki ez volt a chopper, és nagyon tetszett.

Ma már korántsem gondolom így: vagy én hülyültem meg, vagy megszépültek ezek a motorok. Talán csak megértettem őket.

A Honda CB 900 Custom a Honda értelmezése a softchopper témára. A belőle készült átépítés értelmezése azonban meghaladja a képeségeimet. Árpád szerint robogó, ezért került a robogóblogba. Szerintem viszont kétkerekű trike. (Egy a lényeg, hiperrusnya. - Árpád)