A rohadt életbe, csak egy izzócsere?!

2015.09.23. 06:19

Frissiben beszerzett Kymco Dinkemnek eléggé gyehennás a világítása, egyrészt foltos, azaz a fény nem homognén, ráadásul kevés fény is jött ki belőle. Gondoltam, érdemes növelt fényerejű izzót betenni, amivel legalább a fényerő-probléma megoldódik, ha a foltosság nem is – ez egyébként tényleg így lett.

Elszaladtam hát, megvettem a +90%-os GE(=Tungsram) lámpákat, amiről persze tudjuk, hogy a +90% azért nemúgy +90% , de azért vannak olyan területek, ahová tényleg jóval több fény jut. Már csak be kellett szerelni a H4-est.

Nem ért felkészületlenül, hogy ekkora orbitális szívás következik, hiszen letöltöttem a gyári szerelési útmutatót. Alig 40-45 perc alatt megvolt, ebből úgy készült el a kétperces videó, hogy erősen felgyorítottam. Mivel a legszebb öröm a káröröm, jó mulatást kívánok.

Elnézézést a Benny Hill zenéért, kerestem egy feldolgozást, hogy ne legyen annyira unalmas, miközben lebontom a Dink komplett orrát. Dráma. Elöl csak az index izzóját lehet ekkora rombolás nélkül cserélni, de a H4-est és a két helyzetjelzőt nem. Mondjuk nem is tudom, hogy ezt sötétben, az út szélén mennyi idő lenne megcsinálni, elvégre én csaltam, otthon háromféle szerszám-, bit- és dugókulcskészlettel estem neki, sőt, egy elektromos csavarozót is bevetettem.

Ehhez képest a sunyi használati útmutató csak annyit ír a műveletről, hogy tessék lehúzni a stekkert, kiakasztani a rugót, kivenni-berakni-visszaakasztani-feldugni. Ja, csak előtte tessék a 2. fejezetben a panelek lebontását tanulmányozni.

  Dink izzocsere

Ahogy az egyszeri Józsi bácsi a repülőn, eleinte én is azt dünnyögtem, hogy erre számítottam, meg erre is, de amikor egy csavart beejtettem a szélvédő környékén, és az a hasidomig meg sem állt, azért az olyan volt, mint amikor az egész cucc a nyakába folyt, amit a gatyájába produkált.

Szerencse, hogy a hasidomon van egy kis rés, és addig püföltem kívülről, amíg ki nem ugrált rajta az a tetves csavar. Az élvezhetőség kedvéért ezt kivágtam a videóból, ezzel további nettó öt percet vettek el az életemből, hogy áldassék a tervezők neve.

Már nincs bennem harag, de tényleg, amúgy anyátok hogy van?