Kamu kipufogóval Le Visontára

Üdv a csalós hirdetések világában

2016.06.17. 17:19

Ahol lehet nyerni, ott a csalással is megpróbálkoznak. Szomorú, de ez van. Iszonyatosan hosszan tudnám sorolni, a raliban a háztáji plombanyomók, a bicikliben a rejtett villanymotorok és úgy általában a dopping - nincs olyan sportág, ahol ne lenne ilyen vagy olyan okosság. Még a csapatsportok sem kivételek, gondoljunk csak arra, amikor egy csúcs focista olyan sérülésből gyógyul fel hat hét alatt, aminek a felével is fél évig szokás lábadozni.

Most úgy tűnik, ez a trend Le Visontát sem kerüli el, már fel is bukkant egy trükkös kipufogó a Jófogáson, köszönjük az éles szemű találatot Lajosnak. Tíz rugóért hirdeti az eladó, kimondottan Le Visontára, azzal az ajánlással, hogy a gyárival azonos külső ellenére plusz 20% teljesítményt hoz a házhoz. Mindez tíz rugó.

Van egy apró hiba a történetben: egy Diohoz gyártott, valódi Arrow rendszert a vak sem téveszti össze a gyárival. Így néz ki.

Közelebbről pedig így.

Ja, és senki nem ígéri a 20% teljesítménynövekedést, pláne nem önmagában. És nem is tízezret kérnek érte, hanem inkább százat, mert a komoly minőségnek az ára is komoly. A gyári külsejű és specifikációjú, de tajvani utángyártott dob egy Honda Diora - amit engedélyez a szabályzat - amúgy 18 rugó. Az ilyesmik miatt szigorítunk idén a gépátvétel menetén.

Ettől lehetne rossz kedvem is, de igazából imponál, hogy ennyire népszerű lett Le Visonta - pedig eredetileg csak egy hülyeség volt a sok közül, amin a szerkesztőségben ülve nevetgéltünk.

Apropó, aki nagyon nyerni akar, annak érdemesebb okos csapatstratégiával és jó motorozással próbálkoznia.