A verseny mindenkié, nem köbcenti függő

Programajánló: SPD ScooterWeekend

2017.06.22. 12:33

Az SPD ScooterWeekend mára simán hagyomány kategóriába tartozik, ez lesz a hetedik (2017.06.29 – 07.02.) alkalom, amikor robogósok és kismotorosok ellepik a kecskeméti gokartpályát, és négy napon keresztül 4-500 motoros mutatja meg, hogy milyen mély lehet egy elmebaj.

A szabad pályamotorozás mellett elképesztő mennyiségű versenyt ki lehet próbálni, gyorsulástól a gymkhanán és a hagyományos körversenyen át egészen a három órás endurance-ig (nevezés itt). Nem titok, hogy minket idén ezek a lehetőségek vonzanak ki – itt fogjuk élesben tesztelni a Totalbike24-re szánt versenygépet, és a csapat pilótái is itt készülnek fel – ha Hosszú Katinkának bevált a versenyre versennyel való készülés, mi is adunk egy esélyt a módszernek. Új géppel és új csapattagokkal készülünk, ki kell használni minden lehetőséget az összeszokásra. Erre ideális terep lesz Magyarország egyetlen négy napos robogós, kismotoros rendezvénye.

Csütörtökön kettőkor nyit a buli, a kitelepülés mellett korlátozott számban lehet körözni a pályán, a komoly programok pénteken kezdődnek, az edzési lehetőség mellett ekkor lesz a három órás endurance futam. Szombaton továbbra is van lehetőség szabadon, nyomás nélkül tanulni a pályát, aztán be lehet állni a versenyekre – 12 kategóriát írtak ki, van választási lehetőség bőven. Ha a technika nem bírná ki a napot, jöhet a motortoló-, blokkdobó- és gumihúzó verseny. A szabad körözés vasárnap is áll, illetve ekkor rendezik meg a robogós-kismotoros gyorsulási ( szakszóval: drag) mérkőzéseket is, illetve a szépségversenyre is a zárónapon kerül sor.

Jó hír, hogy nem kell profinak lenned, több kategória kimondottan a versenypályás elsőbálozóknak szól. Viszont a szabályzattal mindenki legyen tisztában – nem bonyulult, pár perc alatt megtanulható. Mert hiába a buli, a biztonság az első.

A motoros napijegy 5000 forint, a kétnapi 6000, a háromnapi 7000 és a teljes hosszúhétvégi pedig 8000 (részletek itt), amiben benne van a sátorhely (beleértve a víz és áram) a versenyekkel kapcsolatos rövid oktatás, a pályahasználat és a versenyeken valamint az összes kiegészítő programon a részvétel.

A versenyek nem himihumi zugrendezvények, hanem a MAMS összes biztonsági előírásának megfelelnek, pályabírókkal, mentővel, engedélyekkel – vagyis a lehető legprofibb a szervezés, a ScooterParts-Dealer csapata ismét kitesz magáért.

A kecskeméti gokartpályát idén felújították, új kopófelületet és nyomvonalat kapott, az ország talán legjobb rövid pályája, ráadásul jó az infrastruktúra, van zuhanyzó, kulturált vécé, étterem, áramvételi lehetőség, ráadásul nagy, füves területen lehet sátrazni, a közelben van bolt, pékség és benzinkút is.

Az eseményről részleteket itt találsz, a versenyek és a kategóriák pontos leírását pedig itt keresd.

A pályán találkozunk!