A töltőhálózat legalább akkora biznisz lesz, mint maga ez elektromos jármű

2021.05.04. 08:09

Az Ola Electric egy viszonylag frissen gründolt indiai E-mobility cég, divatos szóval startup, akik most éppen 96 milliárd forintos beruházásra készülnek, amelynek egy része egy elektromosrobogó-gyárra menne el, a másik pedig egy indiai gyorstöltőhálózatra.

Az Ola Hypercharger Network néven emlegetett töltőhálózat 400 városban lenne jelen 100 000 állomással, melynek a kiépítésére 5-10 évet szánnak. Emellett kijelentették, hogy az Ola Electric robogóját a hazai piac mellett az egész világon forgalmaznák - a modell bemutatóját júliusra ígérik, utána nem sokkal indulna a nemzetközi bevezetés. Az Ola robogója egyébként nem saját fejlesztés, az Etergo AppScooter platformját tavaly év végén vásárolták fel.

A világszintű terjeszkedés az esetükben azt jelenti, hogy az ázsiai piacok mellett a méretében kicsi, de nagy presztízzsel bíró európai országokat is megcélozzák, főleg a Franciaországot, Olaszországot és Németországot, illetve komolyan számolnak még az Egyesült Királysággal és Spanyolországgal, majd jöhet a következő lépés, az elektromos autó.