2009.07.06. 23:42

Narancssárgát választottam - színben passzolt a KTM-hez

Tavaly vettem ezt a Hebo enduro kesztyűt, szép narancssárga betéttel az ujjai végén, az jól illik a KTM-hez. Igazából endurózáshoz lett volna szükségem rá, de aszfalton is használtam, nyári kesztyűként, mert az utóbbi időben sajnos egyre kevesebbet jutok el terepezni. Egyrészt ritkábban van időm, másrészt a 640-es LC4 Endurót is lecseréltem egy 990 Adventure-re, azzal meg többnyire aszfalton járok. Endurozni csak kölcsönmotorrral tudok, azt meg nyűgös hozni-vinni, lényeg a lényeg: kevesebbet fetrengek a sárban, mint régen.

Az ujjak végén hamar kiszöszösödött

Éppen ezért azt hittem, hogy ez a Hebo kesztyű néhány évig el fog kísérni. Persze az igazi endurós tudja, hogy a kesztyű és a kormány fogyóeszköz, de azért mégis többet vártam, mint amit a Hebo teljesített. Már az első használattól kezdve idegesített, hogy az ujjhegyeken levő habosított narancssárga betétek szinte vonzzák a csuklópánt tépőzárját. Már egytucatnyi levevés után csúnyán bolyhos volt emiatt az említett rész. Esztétikai hiba, endurocuccnál nem számít – mondhatnánk, de nem is ez volt a legnagyobb baj. Hanem az, hogy a tenyérrész valami egészen elképesztően gyenge anyagból készült.

Hiába finom a varrás, ha kilyukadtak az ujjvégek

Az ujjhegyeknél és a hüvelykujj/mutatóujj tövének kereszteződésénél nagyon gyorsan elkezdett vékonyodni, majd ki is lyukadt. Összehasonlításként: az ezt megelőző Wind (asszem ez az olcsó olasz márka már nem is létezik) kesztyűm sokkal nagyobb igénybevétel mellett hosszú évekig bírta, és sokkal kevésbé nyújtott leharcolt látványt, mint ez a Hebo.

Úgy néz ki, mintha évek óta használnám

Persze azért jó tulajdonságai is voltak a spanyol kesztyűnek. Jól szellőző fajta, szépen simul a kézre, nem nyomnak a varrásai – terepmotorosok tudják, hogy ez sokat számít. Mindez azonban nem képes a gyenge minőség feletti búbánatot eloszlatni, úgyhogy a véleményem sajnos: Nem ajánlott.

szerző: Balázs Viktor