Japán csajok japán motorokon

2009.09.15. 15:29

Japán legsikeresebb exportcikkei az iskoláslány-pornó és a motorkerékpár. Mindkettőnek megvan a varázsa, mindkettő mögé marketingesek és szakemberek hada sorakozott föl. A szűziesen pislogó lánykák könnyen eladják magukat, de motorokat nehezebb rátukmálni a potenciális vevőkre.

Az európai és a japán kultúra nem egyforma, éppen ezért számunkra külön reklámanyagokat készítenek. Mások a vizuális kommunikáció eszközei, mást és másként fotóznak. Összeállításunkban a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek japán belpiacos prospektusaiból válogattunk, leginkább olyan motorokét, melyeket nálunk nem is forgalmaztak.

Szerkesztőségi kedvencünk a Honda Motocompo, a bőröndmotor. Összecsukható, és a hozzá tartozó szatyorban azonnal berakható bármilyen autó csomagtartójába. Csikós kolléga biztos, hogy a Suzuki Gagre szavazna – ő a buszok tengelyéig érő ötvenes sportmotorral gyakran közlekedett Budapesten. Hírszerkesztőnk, Andróczi Balázs velem együtt zsizzsent meg a Honda Motra láttán: a kistraktorra emlékeztető gépecske látszatra még a világvégét is túlélné.

Számos furcsa járgány nagyfelbontású képét gyűjtöttük össze galériánkban, biztos, hogy mindenki talál valamit, amit azonnal betolna a garázsba. Kedves olvasóink, önöknek melyik a kedvencük?