Balatonring: korrupt dög

2010.03.10. 11:34

Motorosként lelkesen fogadnánk az új versenypályát, civilként csak aggódhatunk a Balatonring körüli, milliárdos nyerészkedésről szóló hírek miatt. Szakértői vélemények szerint akár kicsenget a magyar állam néhány milliót, akár nem, a szeptemberi átadás már most veszélyben van. Úgy tűnik, ha az irreálisan magas költségű pálya bebukna, máris van jelentkező a megüresedő naptári helyre: Abu-Dzabi is MotoGP-t szeretne.

A lámpafényes katari futamot irigyelték meg az olajpénzből felhúzott Yas Marina Circuit tulajdonosai. Vágyuk nem elérhetetlen, hisz F1, GP2, V8 Supercars és Drag futamokat is rendeztek már. Carmelo Ezpeleta MotoGP főnök tavaly ellátogatott hozzájuk – ha tovább folytatódnak a gyanús ügyek Sávolyon, pikk-pakk kigolyózhatják nem létező pályánkat a naptárból.

Jelenleg nagy a csönd a Balatronring helyén. Néhány földkupac, pihenő munkagépek és erős szél fogadja a bámészkodót. Ránézésre nem sok minden történt az utóbbi hónapokban – az egyetlen mozgó lény az őr fekete, hordótestű korcsa volt. Csaholás helyett az is csak simogatásért kuncsorgott: korrupt a Balatoring kutyája.