Lemeztelenítették és élvezi

2010.08.26. 16:05

Tavaszi videópályázatunk legnépszerűbb motorja egy formás Ducati lett. A legtöbb szavazatot kele123, vagyis Kelemen Ákos olvasónk gyűjtötte be. Lesoványított Multistradája igazi aszfaltbetyár – elég ránézni, máris tikkelni kezd a sok kanyarvadász szeme.

A gép eredeti színe szürke volt, enyhén sérült állapotban került új tulajdonosához. A munka az idomok eltávolításával kezdődött. A váz nem lett megvágva, a megjavított plasztik bármikor visszaszerelhető, ha valakinek az eredeti, bájosan böszme Multsitrada fazon jönne be.

Mivel az orridom gyárilag össze van kötve a tankpanellel, ezért karbon takarópanelekkel fedték be a lyukakat. Ugyanígy szépítették meg a fart is: az utasülés mögött levő kéttenyérnyi kompozit panel csomagtartóként is funkcionál.

Az első lámpa japán, korábban Yamaha MT03-on adta a fényt. Tartója egyedi, számítógépes tervezés után alumíniumból készült CNC-géppel. A műszerfaltartó sem gyári, anyaga rozsdamentes acél; lézerrel vágták ki. Kézműves termék az áthelyezett olajhűtő tartója is, akárcsak a tölcséres kipufogó – a gyári eltávolításával hozzávetőleg tíz kilót spóroltak és legalább húsz decibelt nyertek – gyönyörűen szól a rozsdamentes rendszer.

Az elektromos rendszert leegyszerűsítették és elrejtették. Mivel a direktszűrők kerültek a motorra, az airbox dobozát ki lehetett üríteni; ide költözött az elektronika. A gyöngyház árnyalatú fényezéssel csodásan harmonizál a sötétszürke alcantarába húzott nyereg – mivel a testhelyzet és a geometria nem változott, biztos, hogy kitűnő szórakozás ezt a gépet vezetni. Olasz cucc is került a motorra: a hátsó kereket Ducati 848 alól szedték ki, míg a lábtartó a Hypermotardról való – kevésbé csúszik le róla a csizma.

Ákos videója egy X-lite kompozit bukósisakot ért, hisz nyereménye 50 ezer forintos ajándékutalvány volt, amelyet az Euromotor ajánlott föl. Galériánk képei a sisak átadásakor készültek, reméljük azóta sem volt szükség arra, hogy a Nolan csoport tudását tükröző bukó bemutassa védelmi képességeit.