Budapesten lopták meg a japán világutazót

2010.08.31. 12:50

Becsüljük azokat az elvetemült motorosokat, akik kontinenseket szelnek át, hogy két keréken fedezzék fel a világot. Ma egy japán srácról szereztünk tudomást, aki Suzuki Djebellel indult el. Átvágott Szibérián, Ukrajnán, míg boldogan megérkezett Magyarországra.

Lelkesedése nem tartott sokáig, motorját ugyanis Budapesten ellopták. Egy olvasónk, Gergő számolt be az esetről:

Sziasztok,

Japán barátunk július 26-án indult Yokohamából. Eddig kb. 12000 km-t tett meg. 29-én este érkezett Budapestre és egy Király utcai hostelben szállt meg, ahol a barátnőm dolgozik. A belső udvarba vitte a Suzukit, de a lépcső alól éjszaka ellopták. Az utcáról nem lehetett látni, szóval vagy bentről "súgott" valaki, vagy látták mikor betolja.

Feljelentést tett, kijöttek a rendőrök és együtt betértek a földszinti nagycsalád lakásába, ahol egy nőt valami más ügy miatt azonnal megbilincseltek és elvittek. Ezzel a lépéssel japán barátunk nem lopta be magát a szívükbe, szóval most még tőlük is tart egy kicsit. Pontosan a bejárattal szemben van egy kis nonstop-bolt, ahol semmit nem láttak. Megkérdeztük másnap a taxisokat, ők sem tudnak semmit, de megígérték, hogy ha hallanak bármit, akkor megkeresnek.

Egyébként a srác elképesztő, elindult egy ilyen "kis" motorral egyedül, és a terve az, hogy lemegy Afrika déli részére nyugaton, majd vissza keleten. Most ott tart, hogy ha nem lesz meg a motor, akkor elmegy Londonba "kísérleti nyúlnak" valami tüdő gyógyszert tesztelni, amiért kapna 4000 fontot.

Annyira ciki, hogy tényleg vadkempingezik Ukrajnában, Szibériában, megy Moldovába, és egy nap után ellopják Pesten a motorját. Tényleg no comment.

Üdvözlet és a nevében is ezer köszönet,

Gergő

Kedves olvasóink! Aki esetleg tud valamit, hallott egy infómorzsát, vagy látja a képen szereplő motort, segítsen.