Újra motoron a japán világutazó

2010.09.10. 06:30

Volt olyan nap, hogy tíz levelet is kaptam. Olvasók, barátok és motorosok érdeklődtek, hogy mi van Kunióval, a motorja nélkül maradt japán világutazóval. Volt, aki ezer, volt, aki ötvenezer forintot ajánlott fel, és akadtak, akik szállással tették volna könnyebbé magyarországi tartózkodását. A megjelent írások hozzászólásaiban ti is gyűjtésre szólítottatok fel bennünket, de amint látjátok, ez elmaradt. Nem lustaságunk volt az oka, hanem egy csodás fejlemény: érkezett egy nagyon komoly felajánlás.

 

Kicsit vártunk, de a Király utcából ellopott Suzuki Djebel 250 nem került elő, így Kuniónak el kellett fogadni a helyzetet: vagy feladja, vagy másik motorral kell továbbindulnia. Ebben a 6x6 Taxi nevében Zengő Zoltán segített: megvásárolt egy 2001-es Honda Dominator NX 650-et, és csütörtökön késő délután átadta az utazónak. 

Először, tréfaként egy zöld Babettát hoztak ki a garázsból, de egy próbakört az is megért. Hamar előkerült az egyhengeres, 43 lóerős túraenduró is, ami már a az első métereken hatalmas mosolyt csalt a világutazó arcára. Higgyék el, csodálatos volt látni az őszinte jóakaratot és az erre válaszként megszülető boldogságot - Kunió megszakított álma újra beindult.  

A japán fiút holnap elkisérjük a Red Baronba, akik önzetlenül vállalták, hogy alaposan átnézik a Dominatort és felkészítik az afrikai kontinensre. Kunió jövő hétre tervezi az indulást. Úgy gondoltuk, hogy esetleg önöket, az olvasókat is meghívjuk a búcsúztatóra - kinek van kedve eljönni?