Balesetet szenvedett a japán motoros

2010.10.17. 08:51

Mi a közös Szlovéniában és Ausztriában? Az eső,állapította meg Kunio. Végig felhők alatt tette meg az utat Piranig, csupán néha-néha látta meg a napot. Ami viszont örömmel töltötte el, hogy a gyönyörű adriai kisváros felé közeledve folyamatosan emelkedett a hőmérséklet. Mire megérkezett a tengerhez, el is feledkezett a rusnya közép-európai őszről: a mediterrán térség a szebbik arcával fogadta a japán motorost.

Olaszországban izgatott volt, hiszen most először nem kempingbe vagy panzióba készült megszállni, hanem egy kedves interenetes szerveződés jóvoltából az eddig ismeretlen Mauriziónál. A Couch Surfing vagyis a kanapészörf lényege az ingyenes szállás felájánlása és elfogadása – akinek van odahaza helye, kirándulókat, cserébe ő ugyanúgy kereshet szállást bárhol a világon. A bizalomra épülő metódus évek óta működik, ha hiszik, ha nem, még Magyarországon is.

Négy napig maradt a San Marino melletti kisvárosban, ahonnan ilyen mondatokat küldött: „Maurizio was a biker too, so we had good drinking.” (Maurizio is motoros, ezért jókat ittunk). Kézenfekvő, igaz? Egyébként Kuniónak is hobbija a főzés, így elmondása szerint sokat kotyvasztottak az olasz sráccal.

A holmiját már csak fuckin huge bagnek hívja, örömmel szerelte néhány napra és kanyargott önfeledten: Olaszország motoros paracsidom, ezt most már ő is tudja. Útját nyugatnak folytatta, a francia kanyarokról is jókat hallott. A tengerparti utakon motorozott végig, tudják, Rivéra, ezazamaz. Nem is lett volna baj, ha utolsó nap nem tör ki a vihar.

Azt már Budapesten is érezte, hogy a Dominatoron levő Mitas gumi táncol a vizes aszfalton. A déli keverék sem volt ínyére a cseh guminak: a kempingtől alig tízpercnyire egy kereszteződésben elcsúszott. A bal oldalára esett, a kuplungkar bánta a balesetet – ahhoz képest, hogy mennyire zuhogott, egész jól megúszta. A könyökét persze jól beverte, vérzett is. Pár perces szusszanás után csonka kuplungkarral is folytatta útját – Kunio szerint egyébként szörnyű, milyen gyorsan vezetnek még a viharban is a francia autósok a hegyi utakon.

A Pireneusokat elhagyva ugyan kisütött a nap, de fájós könyökkel, nedvesen, kutyaszagú ruhákkal nem érezte tól jól magát a napon sem. Hála az égnek a japán világutazó nem szomorkodott sokáig, ezt az üzenetet kaptam tőle: „San Miguel is a good beer. Now I'm enjoying it with Spanish cheese.” – jó tudni, ha arra járunk, mi is kipróbáljuk azt a sört meg a sajtot...