Jobban üvölt egy Porschénál

2010.12.02. 08:00

Mindannyian ismerjük a Honda hathengeres bokszerét. A Gold Wing vagy az F6C érdekes szerkezet, de legtöbben mégis tisztes távolságból figyelik a nagyköbcentis és sajátos konstrukciót.

Átépítések ritkán születnek, a túrázót inkább csak extra fényekkel és kiegészítőkkel látják el, míg a letisztult cruiser verziót is aránylag kevesen barkácsolják át – a ritka próbálkozások sem nagyon lógnak ki az eredeti stílusból.

A bátor retro racereiről ismert japán Whitehouse gondolt egy nagyot: a mangák gépi világának a stílusjegyeivel sajátos sportmotort hoztak létre. Kicsit Hayabusa, kicsit art deco és emellett nagyon szigorú a Ryujinnak, vagyis Sárkánykirálynak nevezett custom.

A blokkot nem piszkálták meg, bár a sportkarburátorok és a karcsú kipufogók miatt feltehetőleg könnyebben lélegzik az 1500-as bokszer. Aki hallott már F6C-t hat a hatba kivezetett, nyitott csövekkel, el tudja képzelni, micsoda megátalkodott moraj jöhet ki a vékonyka csövekből.

A gép három évvel ezelőtt készült a Skullman című képregény filmes változatához. Eredetileg mindössze egy darabot terveztek, de a siker hatására egy kisebb szériát készítettek belőle – a Whitehouse rendkívül büszke volt rá, hogy a hagyományos amerikás formákból valami nagyon japánt tudtak alkotni. A Ryujin szépsége vitatható, de kétségkívül eddig ez a legeredetibb alkotás, amit a Honda hathengeres bokszeréből készítettek.