Több ezer munkaóra a szerelemért

2011.05.15. 11:15

Az amerikai Falcon cég érdekes szereplője az egyedi motorok piacának. Gépeik műalkotások – kézművesség és hihetetlen aprólékosság jellemzi minden eddig megismert dolgukat. Korábban már bemutattuk Triumph-alapú gépüket, a Kestrelt; a két cégvezető, Amaryllis Knight és Ian Barry nyilatkozata alapján ahhoz 2000 munkaóra kellett. Legújabb motorjuknál feladták a számolást: a Black Falcon jóval túlmutat eddigi alkotásaikon.

A Vincent Black Shadow-t Európában az ötvenes évek superbike-jaként ismerjük, míg Amerikában a 400 méteres dragstripek királya volt – ennek a hangulatnak állít emléket. Csupán az ezer köbcentis motor a gyári, minden más a Falcon műhelyében készült. A falatka vázat csapolt csövekkel, ezüsttel forrasztva gyártották újra. Az eredeti kéthengeres kidolgozása is remek, de ez most nem volt elég jó. Az összes kart, kallantyút és bigyót saját tervezésűre cserélték, amit egyedileg öntöttek vagy esztergáltak.

 

Aki állt már gép mögött egy műhelyben és agyalt egyedi, minőségi megoldások fölött, az értékeli ezt a munkát: a Black Falcon egy szobor, amely esztétikai funkciója mellett egy döbbenetesen vagány, szívet megbolondító egyedi motorkerékpár. Maga a szerelem.