A hősök nem Hollywoodban laknak

2011.10.07. 11:25
11 hozzászólás

A világ motoros filmjei kevés kivétellel nagyon rosszak. Létezik pár nézhető, de amelyek elé komoly érdeklődőként is érdemes leülni, szinte egytől-egyik a dokumentumkategóriába sorolhatók. Jobb ez így, legalább nem kell rendezői céloknak feláldozni kedvenc tárgyunkat – maradhat a rajongás, maradhat a csodálat az igazi embereknek. Maradjanak a fiktív hősök Hollywoodban.

A mi hősünk hús-vér ember volt. Joey Dunlop nevét már többször, több helyen megemlítettük, de ideje, hogy a részben őróla, 1977-ben forgatott, 1979-ben bemutatott The roadracers című filmet is bemutassuk. Az ír utcai versenyzőknek emléket állító munka David Wallace és David Wood rendezése, – akit egy kicsit is érdekel a félelmetes utcai száguldás és szeretne többet megtudni a 2000-ben elhunyt versenyző-zseniről, az kattintson: 60 perc benzinszag, egy óra szerelem.

Érdekesség: Joey Dunlop soha nem nézte meg a filmet, sőt, nem engedte, hogy a házában egyetlen másolat is legyen róla.  

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.