Kinek a Mecsek, kinek az Alpok

2011.10.12. 15:06
35 hozzászólás

Apám rengeteget mesélt a fiatalkori motorozásokról. Nem csak úgy fel-le, a faluk között nyomták, hanem a szocializmus kereteit kihasználva addig mentek, amíg csak a hatvanas évek elején lehetett.

Biztos szívesebben indultak volna nyugatra, nyugati motorokkal, de csak a kelet jutott, keleti motorokon. Olyanra vágytak, mint Geoffrey Gander túrája – az angol férfi 1953-ban barátaival járta azt a vidéket, amelyről szocializmusba áztatott szüleink évtizedekig csak álmodhattak.

Franciaország, Németország, Ausztria, Olaszország és Svájc: a legjobb útvonalat rakták össze a hosszú nyári kiránduláshoz. Öt géppel vágtak neki, ezek közül mára mindegyik gyűjtemények féltett kincse lenne.

A Brough Superior SS100 már akkor is csemege volt, míg a két Triumph és a Sunbeam-pár modern, aktuális modelleknek számítottak. Lapozzák végig a galériát: csodálatos tájak és helyzetek, lépten-nyomon előbukkanó teáscsészékkel – ja, hogy ezek angolok? 

forrás: Go-Faster

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.