Jawa 350: éles, mint a kés

2012.03.05. 10:12
53 hozzászólás

A 350-es Jawa univerzális motor. Láttunk már rajta világutazót, postást, motoros futárt, sőt, még veteránversenyeken is feltűnik. Blokkjából készült már gokart, kerti kapa és quad is – ez az ötlet azonban merőben új, de nagyon szimpatikus: egy ilyen kést minden motoros megbecsül, aki egy kicsit is szeretne eltérni az egyre unalmasabb svájci bicska kultusztól.

A linket jawás olvasónk, TyerCorp01 küldte át, tudta, hogy nekem is feldolgozhatatlan szerelmem a cseh márka, sőt, a kézműves késeket is imádom. Dimitrij Sevcsenko munkája nem a precíz solingeni hagyományokat viszi tovább: ez nyers, férfias és elpusztíthatatlan.

A 350-es rozsdás hajtókarját melegítette, majd kovácsolta, kovácsolta és kovácsolta. A végeredmény ez a formás kés, amelynek jól áll a félig kidolgozottság hangulata. Telitalálat, nekem nagyon kéne – nem lepődnek meg, ha motoros találkozókon és vásárokon előbb utóbb feltűnne valami ilyesmi hazai készítésben is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.