Százhatvannal a halálba, és vissza

2012.05.28. 07:00

 

48044

Aligha akad szerencsésebb motorversenyző most Nagy-Britanniában, mint Alastar Seeley. A brit superbike sorozat suzukis pilótája az idény negyedik futamára készült, amikor az ezen a hétvégén zajló snettertoni verseny előtti szabadedzésen drámai események főszereplőjévé vált. 

A negyedik körét kezdő Seeley túl nagy sebességgel próbált bevenni egy kanyart, lesodródott az ideális ívről, majd elvesztette uralmát a Tyco Suzuki fölött, mellyel együtt rettenetes sebességgel csúszott ki a kavicságyra. A lendület nagyságára jellemző, hogy a motor és vezetője sem lassult le egészen a gumifalig, így a motor nagy erővel becsapódott, a versenyző pedig nem sokkal mögötte állt meg.

48046

A Suzuki azonnal lángba borult a tankból a forró motorblokkra szivárgó benzin és óriási tűzgolyóvá változtatta az egész gépet. Seeley-t ekkor tizedmásodpercek és néhány tíz centiméter választotta el a tűzhaláltól, de óriási szerencsével megúszta a balesetet.

Utólag így emlékezett a történtekre: "Egy kicsit túl későn fékeztem a kanyar előtt, a motor lecsúszott az ívről, majd teljesen elment a tapadás az első kerékről. Ezután láttam, ahogy a motor tűzgolyóvá válik a szemem előtt. Próbáltam távol maradni tőle, és szerencsésen megúsztam. Csak azt sajnálom, hogy a szerelőknek most rengeteg munkájuk lesz a folytatás előtt."