Harley-ra gerjedő bombázók

2012.06.26. 16:26

la-fejléc.jpgSipossal éppen valahova siettünk a Los Angelest behálózó ötsávos utak valamelyikén, mikor egy furcsa motoros bandába botlottunk. Természetesen épp késésben voltunk, de mégsem előztük meg őket. Vigyorogva beálltunk melléjük, mert például az M7-esen valahogy ritkán futunk bele püspöklila Harley-kon döngető ötvenes hölgyekbe. Úgyhogy csak gurultunk melletük. Sipos vezetett, én fotóztam, ők integettek.LA Mutterok motoron #8

A banda neve Mended Sisters, és nem kocsmai verekedéseket keresnek, hanem inkább a rászorulókat. Hat középkorú hölgy alapította a klubot pár éve. A motorozás szeretete nem az egyetlen közös pont, ami összehozta őket: mindannyian valamilyen függőség áldozatai voltak, legyen az alkohol, heroin vagy kokain. Aztán különböző csoportterápiák segítségével legyőzték a szereket, és azóta büszkén hirdetik, hogy tiszták.

LA Mutterok motoron #1

Ennyivel persze nem elégedtek meg. Feltett szándékuk, hogy a motorozás, egy tizenkét pontos program, valamint Isten segítségével megmentik a különböző függőségekben szenvedő nőket. Emellett részt vesznek különböző jótékonysági rendezvényeken, megannyi ügyet karolnak fel, gyűjtéseket szerveznek. Ezzel persze nincsenek egyedül. Az Egyesült Államokban százával akadnak hasonló 'Clean & Sober' azaz tiszta és józan motoros klubok.

LA Mutterok motoron #5Nagyon a tagokat nem sikerült utólag, a képek alapján beazonosítani. Az biztos, hogy az integető hölgy a klub elnöke, és Mama Bear azaz Anyamackó névre hallgat. Bár a taglétszám azóta is bővül, de szerintem pont az alapítókba (Mama Bear, DJ, Tee, Maddog és Domino) sikerült belebotlanunk. Ezekre persze mind utólag keresgélve jöttünk rá. Ott helyben csak egy szép látványosságnak tűntek, a mályvamackóban motorozó mamák.