Gyilkos szépség, csak gyorsuláshoz

2013.07.08. 14:33
34 hozzászólás

31353

A madridi fiúk értik a tréfát, csak nem élnek vele: Kawasaki Z900-as motorjuk olyan komoly, hogy szívem szerint kitennék rá egy nagy 18-as karikát, vagy úgy általában betiltanám – akkor talán mohón be tudnám tolni a nappalimba, hogy évtizedekig gyönyörködhessek a Valtoron műhely, vagyis Pablo és Carlos Delgado munkájában.

31355

230 lóerős szobor. A szépség nem véletlen, hisz mindkét testvér művészi szinten bánik a fémmel, sőt, édesapjuk, Rafael Muyor is elismert spanyol szobrász. Nem csoda hát, hogy a Szörnyeteg nevű gépük egyszerre felel meg kiállításokra és gyilkos 400 méteres gyorsulásokhoz is.

31358

A munka során nem alkatrészkatalógusokat lapozgattak, hanem fémet olvasztottak, öntőformákat töltöttek meg, táblalemezt hengereltek, fúrtak, csiszoltak és hegesztettek. Ha csak a végeredményt és a vizuális élményt nézzük, megérte a számolatlanul eltöltött munkaóra: a La Bestia a dragpályák gyöngyszeme lehet. Gyorsabbak lehetnek nála, de szebbek kevesen...

La Bestia by Valtoron from grantatini on Vimeo.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.