Ész nélkül szlalomozó kretén

2013.08.03. 23:56

Nyilván nem nagy ügy kikövetkeztetni, hogy a szerkesztőség nagy része motorosként is alapvetően a motorosok pártján áll. De azért el kell ismerni azt is, hogy - bár mindig mindenki az autósokat tartja hibásnak, sőt hülyének - koránt sincs mindig így.

Gyönyörű példát hozott erre a youtube: Szlalom Józsi nagyon magabiztosan kerülgette az autókat a pályán, és amikor az ember nagy királynak érzi magát, akkor jön a baj.

Nyilván nem normális állapot, hogy járművek állnak a pályán, az meg főleg, hogy két kamion egymás mellett. De meghalni sem normális dolog: ezért kéne ésszel, körültekintően közlekedni.

Egy ilyen esetre egy speciális módszerrel lehet felkészülni: lassabban kell menni, ún. közlekedési és útviszonyoknak megfelelő sebességgel. Uram bocsá', amikor nagyon közeledik a kamion, el lehet venni a gázt, hogy idejében lehessen fékezni és ne kelljen bepróbálkozni azzal, amit a videón látni fogsz.

A kamionok ki tudja mi okból álltak, de elsőbbséget hátrafelé még a motorosoknak sem kell adniuk. Ha viccesek akarnánk lenni, azt mondanánk: nem káromkodni kell (shit!,shit!,shit!), hanem fékezni. De nem tartjuk viccesnek. Inkább fáj.