Amikor minden perc számít

2014.03.21. 18:01

Minden kereszteződésben rendőrök álltak, senki sehová. Sokan ilyenkor habzó szájjal szidnak minden fakabátot. De ezeket a zsarukkal szerintem mindenki kezet rázna, mert nem politikusok konvoja miatt tartották fel a forgalmat, és cikáztak a motoros rendőrök át a fél városon. Egy életveszélyes állapotban lévő csecsemőt szállító mentőautót kísértek a kórházba.

POLICIA LOCAL motorbikes

Gran Canarián is vannak gondok, a gyermekkórház helikopter-leszállója pénzügyi okokból nem üzemel, így a szívproblémákkal küzdő csecsemőt szállító helikopter egy másik helyen tudott csak landolni. Innen kellett mentőautóval átszállítani a beteget.

Ambulance Gran Canaria2

Normál esetben ez az út tíz percig tart, de most minden perc számított, nem lehetett késlekedni. A Las Palmas-i rendőrség tökéletesen koordinált munkájának köszönhetően alig öt perc alatt ért a szirénázó mentőautó a készenlétben várakozó kórházhoz. A felvételen jól látni: minden kereszteződést lezártak, mire a mentő és az azt felvezető motoros rendőrök odaértek. Ahol esetleg mégis volt forgalom, ott a motorosok tökéletesen koreografált mozgással terelték el az útból, akit el kellett.

Angolul értők figyelmébe ajánlom a feliratokat, amik segítenek pontosabban megérteni, mi miért történik. Profi munka.