Öreg BMW a sportmotor ellen

2014.05.29. 13:36


Valahogy olyan speciális habitusú ember vagyok, hogy sosem értettem az állandó erőfitogtatást, pöcsméregetést. És azt sem, hogy a videomegosztók miért csak ezekkel vannak tele: gumiégetés, kipufogóbörrögtetés, gyorsulás. Nem kedvelem ezeket a műfajokat és a technika gyilkolását sem.

Ráadásul nem értem, miért bohóckodik valaki teljes esélytelenségből. Bármilyen motor van is az E 34-es BMW-ben - és ez a példány meg is mutatja, hogy nem túl komoly -, semmi esélye az R6-os Yamaha ellen. Legalábbis papírforma szerint.

Az élet szerencsére apró csodát művelt, hogy legyen min röhögnünk legyen miről beszélnünk.

 

Mire elkezdtem volna írni a posztot, Göbölyös doktor már nyomta is a verdiktet a szerkesztőségi levlistára:

Pont annyira amatőr, mint a legtöbb bukásos videónál, látszik, hogy semmi köze a motor használatához.
Eleve a rajtot úgy várjuk, hogy majdnem fog a kuplung, és azért érezzük, hogy fokozatban van. Ez meg üresben, fülén csorgó adrenalinnal vár, majd amikor rájön, hogy üresben van, benyomja egyesbe és hanyattesik, mert a kuplungot nem tudja kezelni. Mondjuk motorral nagyot startolni tényleg nehéz, engem is nyomott már le Impreza STI kb 60-80 km/h-ig, mert becsuktam kicsit a gázt egykerekezés miatt.

Sosem tudjuk meg, hogy a nagy halálosiram-izgalomban elfelejtette-e egyesbe tenni, vagy csak ennyire béna. De az eredmény priceless. A csaj szépet ugrik!