2014.06.23. 11:03

A Ken Block által népszerűvé tett gymkhana-videók világszerte milliókat ültetnek le a monitor elé. Ez persze nem véletlen: jól kitalált, szépen kivitelezett trükkök, látványos felvételek. De képzeljük csak el ugyanezt mondjuk krosszmotorral. Hiába az ügyes vágó, itt nincs körülöttünk kaszni, nincs bukócső – egyetlen hiba elég, és nemcsak a videónk mehet a levesbe.

AirCraft11

 

A Block révén is ismert DC Shoesnál gondoltak egyet, és rávették a freestyle motokrossz egyik neves mutatványosát, Robbie Maddisont egy közös videóra. Maddison a tízperces kisfilmben az Arizona állambeli Tucson repülőgép-temetőjében trükközget – látványból nincs hiány. Végig magabiztosan terelgeti motorját, a videó csúcspontja azonban valahol hat perc körül lehet – nem is lőném le előre.

A 32 éves Maddison korántsem számít zöldfülűnek a freestyle motokrossz világában. Neve mellett nemcsak X Games-győzelem szerepel, hanem számos megdöbbentő motoros mutatvány is. Ugrált már a Tower Bridge-en és a Korintoszi-csatorna fölött is, később pedig Daniel Craig dublőre volt a Skyfall című James Bond-filmben. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy ekkora tapasztalattal már mindig minden elsőre sikerül. A kulisszák mögötti eseményekről, a forgatás nehézségeiről és a pálya építéséről szól az alábbi videó.