2014.09.20. 12:57

Nehéz megmagyarázni az alábbi videóban látható teherautós viselkedését. Emberünk az út mellett parkolva egyszer csak gondolt egy merészet, és úgy döntött, megfordul a kétszer kétsávos úton. Azt azonban egy pillanatra sem észlelte, hogy mögötte, a belső sávban érkezik egy motoros.

A hasonló esetek sajnos többnyire súlyos sérüléssel végződnek, ezúttal azonban a motoros óriási lélekjelenléte és persze némi szerencse megmentette a helyzetet. Mivel megállásra vagy kikerülésre nem volt lehetőség, a motoros úgy döntött, eldobja a motort - így pedig tökéletes időzítéssel át is csúszott a teherautó első és hátsó kerekei között. Felállt, leporolta magát, és a többi közlekedő segítségével félretolta a motort az úttestről.

Közben a kép szélén láthatjuk, hogy a teherautós majdnem elsodor még valakit, majd senkitől sem zavartatva elhajt a helyszínről. A megdöbbentő az egészben, hogy talán észre sem vette, hogy figyelmetlenségével életveszélybe sodort egy motorost. A felvételen jól látható, hogy miért fontos, hogy megfelelően használjuk a tükröt, és időnként a holtteret is ellenőrizzük. A motorkerékpárok, illetve a biciklik ugyanis méretüknél fogva nehezebben észlelhetőek, a rajtuk ülőket pedig nem veszi körül biztonságot nyújtó karosszéria.