Néztünk, amikor az egyes Golf lelépte a Yamaha R1-et

2015.03.17. 10:20
62 hozzászólás

Autós-motoros gyorsulási verseny már rég nem izgalmas: széria állapotban a motor nyer. Ha viszont az autó nem széria, akkor jön a döbbenet. Egy Volkswagen Golf Mk1-et reszeltek be annyira a németek, hogy egy 182 lóerős Yamaha R1 olyannak tűnjön, mint egy Riga moped.

 


A Volkswagenbe összkerékhajtást és egy 1056 lóerős turbós motort építettek, az eredmény pedig döbbenetes, úgy gyorsul 290-ig, mint a veszedelem, a motoros hiába koppantja le a gázkart, nevetségesen gyorsan eltűnik előle az autó.

És mi kell ahhoz, hogy egy ilyen régi doboz lelépjen egy űrsiklót is? Tuning, komoly tuning. A kétliteres 16 szelepes motorban lényegében mindent lecseréltek, ahogyan a hajtásban is: 1001 Nm nem játék. Az extra levegőt egy hatalmas Garrett turbó szállítja, a turbónyomást 3,4 barra csavarták fel, és a blokk főtengely 9000-et is foroghat percenként.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.