Úgysem hiszed el, hogy ezt az esést túl lehet élni

2015.04.28. 13:22

motorcycle-parachute-jump-goes-all-wrong-the-rider-survives-video_1.jpg

Érdemes megtekinteni a lenti, 1926-ban rögzített kisfilmet, amiben nem csak az első motoros ejtőernyős kísérletet tekinthetjük meg (spoiler: nem adta ki), de egyben a világ első stunt videóját is. A felvételen Fred Osborne próbált rá az azóta sem mindennapi mutatványra. A jelek szerint a fodrásznál is több időt töltött (figyeljék meg a szuper frizurát, amivel ma is epekedő női tekintetek keresztüzében tudna csak eljutni a pulttól az asztalig) mint amennyit a biztonsági intézkedésekre fordított.


Los Angeles közelében a nagyjából hatvan méter magas Huntington szikláról hajott le 100 km/h-val, és aztán megpróbált kinyitni az ernyőjét. Tom, a szerkesztőségi ejtőernyős megerősítette gyanúmat, a próbálkozás ránézésre is esélytelen volt, ilyen kis magasságról egy modern base jump ernyő sem nyílik ki biztosan, nemhogy egy történelmi, irányítási lehetőség nélküli körkupolás, ami meg be se lobbant.

Osborne-t egyébként elképesztő hanyagsága mentette meg a haláltól, ugyanis a szikla lábánál lévő telefon vezetékek felfogták annyira esést, hogy egyáltalán legyen mit kezelnie az orvosoknak.

Azért nem hülyeség, ha van víz is ott, ahol ezt megpróbálják.