Nyolc perc tömény szocializmus

2015.04.30. 12:07

8perc_szocializmus.png

Egy nyolc perces videó 2015-ben egész estés mozifilmnek számít, de ez egy olyan darab, amire megéri kikészíteni a téli fagyit és azokat az furcsa ízű nasikat, amiket 1975-ben finomnak gondoltak.

A kisfilmet a Pannónia MGTSZ készítette, lényegében a holnapi találkozójukat promózzák be vele, és engem egészen felcsigáztak: ha ilyen tökéletesen adja a Csepel Művekbe szervezett majálisuk a 70-es, 80-as éveket, akkor bizony még én is felhúzom a fehér zoknira a műbőr szandált, és műszálas zakóban, autós táskát lóbálva kinézek kinézek.


Az esemény apropója, hogy idén negyven éve zárták be a Pannónia gyárat, ezzel véglegesen megszüntetve a hazai motorgyártást. A sors fintora, hogy azóta a rajongók kiépítették a saját hálózatukat, és az országhatáron belül már gyártanak mindent a rajongott típusokhoz.

A rendezvény ugyan a Pannónia köré szerveződik, de ez közel sem jelenti azt, hogy csak a pannóniásokat látják szívesen. Mindenkit várnak aki érdeklődik a magyar motorok illetve a veterán járművek iránt. Pannonia, Danuvia, Csepel, Tünde, Panni, Mátra, Berva, WM, Dongó, BMG, SHB, Méray, Népmotor - bármi jöhet, sőt, az is, akinek egyik sincs, csak lófrálna és nosztalgiázna egy kicsit.

A belépés ingyenes, a felvonulás délben indul.