Még mindig nehezen hiszem el, hogy Magyarországon van ilyen

2015.05.15. 20:58

Az első rétsági Extrém Nap három évvel ezelőtt volt – akkor néhány helyi fiatal fejéből pattant ki az ötlet, akik szerettek motorozni, bringázni, autózni, csapatni. Szereztek támogatókat, rávették a többi barátjukat, hogy segítsenek, és némi önkormányzati segítséggel saját fesztivált raktak össze maguknak a város melletti egykori laktanyában.


retsag1.jpg


Bár a stuntriding és a drift kiemelt szerepet kapott, az igazán nagy durranás az extrém enduró verseny lett. Ennek lényege, hogy a futamok rövidek, az akadályok viszont rendkívül sűrűn jönnek egymás után. Mivel az egész kis helyen zajlik, élőben is jól követhető, ráadásul piszok látványos is – az első amatőr csapatás óta odáig jutottak, hogy már tavaly regisztrált verseny volt, idén pedig már egészen sok profi versenyző is nevezett.

Holnap, május 16-án, szombaton lesz a harmadik rétsági Extrém Nap, és minden eddiginél zsírosabb programmal készülnek a szervezők: stunt riding, autós-motoros-quados dagonyázás, bag jump (8 méterről lehet leugrani egy nagy felfújt szőnyegre), BMW flatland, veterán kiállítás, kaszkadőrbemutató, roncsderbi, koncertek és még ezernyi más várható.

És a legjobbat nem is mondtam: az egész ingyenes.