2015.07.22. 10:26 Módosítva: 2015.08.05. 11:54

Kevés magyarázni való van ezen a kis filmen. Ha valaki egy kukkot sem ért angolul, a történésekből, a szemekből minden kiderül. A motoros valahol megelőzte az autóst, méghozzá az autós szerint szabálytalanul. Nem karcolt össze semmit, nem okozott balesetet, csak szabálytalankodott (az Egyesült Államokban nem mindenhol ugyanazok a szabályok, Arizonában tilos a „lanesplitting”, azaz a járművek között elhaladni motorral, de például Kaliforniában, ha ésszel csinálja az ember, teljesen szabályos). Ezen a sofőr felhúzta magát, a pirosnál álló motoroshoz ment. Az békésen megkérdezte, hogy van-e valami gond, amire jött is a válasz egy balhorog képében (majd Winkler kijavít, ha ez egy csapott, esetleg egyenes volt, nem vagyok boxban jártas).

Majd még a srác utasát is elkezdte lökdösni, láthatóan begőzölt a fazon. A motorosokon sisak, kesztyű és egyéb védőfelszerelés is volt, emiatt nem is volt semmi értelme a motoros fejére irányzott ütésnek. Szerencsére a viszonylagos fizikai védettségük és a számbeli fölényük sem vette el a józan eszüket. Megpróbálták szavakkal lehiggasztani, de hasztalan, az emberben a későbbi jelentések szerint 4-5 pohár whiskey dolgozott, megint a motorosnak ugrott. Aki megint csak az önvédelemig ment, a földre vitte a sofőrt, ott lefogta, és próbálta lecsillapítani, amíg a rendőrök kiérkeztek. Jól látható, hogyan változik a sofőr tekintete a teljes őrülettől a zavarodottságon át a beletörődésig, a teljesen üres tekintetig. Egyetlen felesleges ütés sem csattant el, a motoros reakciója tíz pontos. Szerencse, hogy a betintázott fazon gyorsan feladta, lehetett volna véresebb vége is, igaz, az egyik bokáját így is eltörte esés közben.zavart.jpg

A bekapcsolt kamera megint segített a helyzet tisztázásában, így hiába állította a sofőr, hogy a srác barátnője támadt rá, a videó elég egyértelműen bizonyítja, ő volt az, aki a nála sokkal kisebb nőnek ugrott. És talán a tudat, hogy a sisakján ott a kamera, segített abban is, hogy ne ragadtassa el magát a motoros. Tanulság? Ne igyunk vezetés előtt, mert nem csak a kormányt fogva hozhatunk rossz döntéseket, illetve, azt is érdemes szem előtt tartani, hogy hasonló esetben az önvédelmünk jogos és arányos legyen – ezt persze mondani könnyebb, mint megvalósítani, mikor valaki habzó szájjal támad azt emberre.