Záróvonal? Kit érdekel?!

2015.08.07. 12:55 Módosítva: 2015.08.08. 20:42
40 hozzászólás

Mielőtt nekiállsz záróvonalon előzni, egy egészen picit gondolkodj el: miért nem szabad ott előzni. Mert ha így, a szemből érkezők besoroló sávjába átlógva kezded előzni a jobbra kanyarodót, simán elcsaphatod a szabályosan kifordulót. Most éppen engem sikerült majdnem összetörnöd - csak azért nem csattantunk, mert motorral voltam, az rövidebb és keskenyebb is, mint egy autó, és szerencsére Budapest felől nem jött senki, volt hová húzódnom.

Ha személyautóval vagyok, jó eséllyel mind a hatan, akik az Astrában ültek, és én is mentőben kötünk ki. És amilyen pofátlan vagy, simán azt mondod, szabálytalanul kikanyarodtam eléd.

És beláthatatlan kanyarban mégis miért kell nekiállni előzni? Ott, ahol ráadásul két sávos az út. Ennél még a jobbról előzés is kevésbé veszélyes. Mondhatnád, hogy nem láttad a záróvonalat, mert lekopott, de a szembe sávba felfestett nyilak elég jól látszanak. Ráadásul csak azon a 6-8 méteren látszik rosszul a záróvonal, előtte és utána hibátlanul kivehető.

Attól tartok, hamarosan sikerül újabb darabbal gazdagítanom a "Záróvonal? Kit érdekel?" gyűjteményemet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.