2016.02.09. 06:07 Módosítva: 2016.02.09. 07:54

Féltem, hogy a tavalyi, ideálisan havas és hideg időhöz képest kiábrándító lesz a 60. Elefantentreffen. Dagonya, sár, mocsok, erre lehetett számítani, hiszen napok óta masszív pluszok voltak a környéken. Márpedig a sár nem vonz. De most sem bántam meg, hogy benéztünk.

Sajnos most sem motorral jutottam ki a világ legnagyobb téli motoros találkozójára, de azt nem lehet mondani, hogy nem volt kalandos az utunk. Máth Dáviddal együtt megcsináltuk azt, amire senki nem vágyik, és mindenki hülyeségnek tartotta: villanyautóval elmentünk a tél közepén Nürnbergbe. Ez a villanyautóval messzire utazás pont annyira tűnik hülyeségnek, mint mondjuk Litvániában oldalkocsis Uralra pattanni, elcsettegni 1300 kilométert a januári hidegben, csak azért, hogy találkozzon az ember a világ többi télen motorozó lököttjeivel. Már pedig ilyen megveszekedett litvánból egy egész hadoszlopra való motorozott keresztül fél Európán. Meg is volt a jutalmuk, hiszen az ilyen kalandkeresőknek nem szívás, hanem egyenesen jutalom, ha az út szélén boríthatják szét a motort egy tábori kuplung-generálozáshoz.

Ha valakit a találkozó története, a legfontosabb háttérinfók érdekelnek, az kattintson erre a linkre, nem ismételném önmagam, a tavalyi cikkben benne van szinte minden. Még tavalyról maradt egy galériám, sajnos azóta nem sikerült helyet találnunk a Totalbike-on neki, de most kapóra jön, mert egyrészről jó összehasonlítási alap, megmutatja milyen az Elefantentreffen ideális körülmények között. Meg aztán arra is jó, hogy az ember sok jó ötletet ellessen, hogyan is lehet megoldani a téli motorozást akár kis pénzből, és hogy felnyissa az olvasók szemét, mennyi dolgot lehet az eredeti funkciójától megfosztva újrahasznosítani.

Zavar a párásodó sisak plexi? Kattints a galériába, zseniális házi tákolást találhatsz. Csúszik a motorod gumija havon? Legalább négyféle megoldást leshetsz el. És persze soha többet nem fog ázni-fázni a térded, ha tudod, hogyan kell lökhárítóból térdvédőt barkácsolni, mennyi mindenre jó egy vegyszeres hordó. Tényleg érdemes végigkattintani, le fog esni az állad.

Az idei dagonyázásról a legtöbbet a dzsuvás képgaléria mond el, aki végigkattintja, azt látja, amit mi is láthattunk a gyors látogatás alatt. Tényleg csak annyi időnk volt, hogy erőltetett menetben eljussunk a bejáratig, villámtempóban regisztráljunk, aztán a mély sár bakancsmarasztaló erejét legyőzve végigrohanjunk a fő csapáson.

Sokat elmond az élményről, hogy a mögöttem loholó Dávid és Balázs is azt mondta a kocsihoz visszafelé menet, hogy kapitális hiba lett volna kihagyni az Elefantentreffent, mert még így, kis dózisban is ámulatba ejtő találkozó. Jó szórakozást a képekhez, de csak óvatosan, már a nézésétől is nyakig saras leszel.

Ó, és a végére egy videó azoknak, akik szerint a Yamaha SR400 nyámnyila városi hipsztereknek való.