A jó csajok S 1000 RR-rel járnak gyilkolni (18+)

2016.04.22. 10:15 Módosítva: 2016.04.22. 10:15

Ahogyan a Mission Impossible-ben is előző generációs S 1000 RR-ekkel hőbörögnek, úgy Rihanna legújabb klipjében is ez a típus kapott szerepet. A videó elmesélhető története nagyjából annyi, hogy az énekesnő nagyon szomorú, ezért a fenyegető bandájával elmegy egy sztripklubba, ahol lelő egy még fenyegetőbb bandatagot. Igazából pedig a mellekről és a seggekről szól, legalábbis a snittek kétharmadában ezek vannak a fókuszban.

Akkor sem várnék sem erkölcsi tanulságot, sem érdekes történetmesélést egy popszámtól, ha nem tudnám elég pontosan, hogyan működik a zeneipar - a Back Street Boys-tól kezdve Katy Perryn át Adele-ig mindenki mögött ugyanaz az nagyüzemi szemléletű produceri módszer áll. Ez pedig nem úgy néz ki, hogy valaki ír egy zenét, más egy szöveget, és kész a művészet. A profiknál ugyanis a svéd rendszer pörög, vagyis külön készül az alap, amire rámegy a dallam (szaknyelven track and hook) - az alap a producer dolga, hookot pedig egyszerre többen is készítenek, így egy trackre több is mehet belőle. Ezek után a szövegnek annyi a dolga, hogy kijöjjön a dallamra. Szóval ettől tényleg csak a hülyék várnak szépirodalmi élményt.

A dal egyébként szerintem gyenge, nincs különösebb húzása. Mindenesetre érdekes, hogy időközben a Mara Salvatrucha stílusú figurák lettek a popzene sablon bűnözői.

Akit a szokásosnál jobban érdekel a zeneipar, itt egy nagyon érdekes cikk arról, hogyan változtatták meg alapjaiban a svédek az egészet.