Ennél faszább sisakja senkinek nincs

2016.07.11. 12:45

Vannak előnyei annak, ha valaki MotoGP legenda, például rendszeresen kap penge cuccokat különböző gyártóktól. És van úgy, hogy tényleg olyasmivel dobják meg a sztárokat, amire simán ráragasztanánk a kéne matricát.

Kiváló példa erre Casey Stoner és a Nolan esete - az olasz sisakgyártó és az ausztrál pilóta együttműködése mindig is szilárd volt, függetlenül attól, hogy Hondán vagy Ducatin ült - feltűnt, hogya motorversenyzők könnyebben cserélnek motort, mint sisakot?

Bár Stoner visszavonult a versenyzéstől, a Nolan csoporttal továbbra is jó viszonyt ápol - ráadásul most, hogy a Ducati gyári tesztpilótája és a márka nagykövete, reklámfelületnek sem utolsó. Kapott is ünnepi körülmények között a Nolan csúcsmárkájától, az X-Lite-tól egy egyedi X-802RR Ultra Carbon Super Hero sisakot.

Nyilván nem nagy hír, hogy Stonernek lett egy újabb sisakja, sőt, az sem kimondottan érdekes, hogy ennek a prototípusnak a formái hamarosan visszaköszönnek a nagy szériában gyártott modelleken is. Viszont olyan eszeveszett jól néz ki, hogy mindenképpen megéri foglalkozni vele.

Hatalmas zsenialitás, hogy a teljesen szénszálas sisak mintáját a színezett karbonszálak adják - és az egész zseniális, mert a sötét világos nyomaton kívül ott van még benne elrejtve az olasz tricolor is. Elképzelni nem tudom, hogyan csinálták, csak érzem a bizsergető birtoklási vágyat. Nagyon remélem, hogy lesz hasonló szériában is, mert ennél csodálatosabban kinéző bukót még soha nem gyártottak.

Hogy is készült?

Mike Tomi, a sisakfestés hazai pápája jelentkezett, és megfejtette a Stoner sisakjának titkát:

"A fotók alapján a karbonon kisablonozták a mintát, és az átfújták egy transzparens festékkel, egyfajta színezővel, ami nem fedi le a karbon mintát, csak átszínezi, majd leszedték a sablont, és  úgy lakkoztak."