Majdnem-baleset és ami utána jött

2017.05.22. 12:45

Elég egyértelmű volt a helyzet: a hölgy nem vette észre a közeledő motorost, ezért majdnem elütötte.

A kertben álló szomszéd persze rákezdett, hogy a környéken 30-as (mérföld/órás, azaz kb. ötven kilométer/ órás) korlátozás van, és hallotta a motor hangján, hogy gyorsabb volt. Hogy mennyivel ment, fene tudja, a kilométeróra mutatóját nézve nem lehetett nagy száguldás. A hölgy viszont azonnal tudta, ő volt a hunyó. Nem gonoszságból vagy bambaságból. Hanem mert ember.

Ez pontosan egy olyan helyzet volt, ami sokaknak okozott már csontropogtató problémát: a motor kicsi, sokkal kisebb vizuális inger, mint egy autó. Hiába nézett körül a hölgy, nem vette észre a (ráadásul az utcába épp beforduló, tőle pártíz méterre kanyarodó) motorost. Mivel épp kanyarodott, a világító fényszórót sem láthatta.

majdnembaleset.png

De szerencsére kultúremberek találkoztak ebben a kellemetlen helyzetben, mi több, a hölgy még a kamerára és a youtube emlegetésére is cuki módon reagált. Láthatóan nagyon megviselte a dolog, el is ismerte, hogy ő hibázott, mondta is, hogy egyszer a férjét, aki régebben szintén motorozott, egyszer az orra előtt csapták el. Motorosunknak van igaza: ne azon feszüljünk, ki volt a hibás, inkább örüljünk, hogy senkinek nem lett baja. És a legfontosabb: mindenki figyeljen a motorosokra!