Talmácsi azért tud még ezt-azt

2018.05.26. 23:55

A Talma posztolt Facebookra egy videót, amin egy BMW S 1000 RR-rel megy egy jót a Hungaroringen. A posztban ugyan arról kérdezi a követőit, hogy ki mit látott, mennyi volt a vége (talán 287?), de sokkal érdekesebb a köridő: 1:51,027. Ugyanis nem sok 1:51-es időről van elérhető videó. Miheztartás végett: a két perc alatti idők már elég jónak számítanak.

A jelenlegi motoros rekordot a cseh Jan Halbich tartja 1:49,98-cal - viszont azt egy felkészített stock1000-es versenymotorral hozta össze egy aktív versenyző, míg Talma egyrészt visszavonult, másrészt az S 1000 RR, amivel ment, teljesen széria.

Felmerülhet a kérdés, hogy ki az, aki a videón sokáig Talma előtt ment? Ezen sem kell sokat rágódni, Sebestyén Peti volt az, akit sokáig az új Talmának tartottak - 2008-ban a Red Bull Rookies Cupban versenyzett, Mugellóban pole pozíciót szerzett, de akkor technikai hiba miatt nem tudott végigmenni, a szezont a 15. helyen zárta. 2009-ben a kora miatt nem kapott indulási engedélyt GP-n, később pedig a válság a hazai gyorsasági motorsport nyomait is elsodorta, így csak később jutott ki a világbajnokságra - ment szabad kártyával 125-ben, elindult Superbike VB-n, de soha nem volt stabil háttere, nem tudott ugyanazzal a csapattal, ugyanazzal a motorral, ugyanabban a bajnokságban teljes szezont menni, pedig erre lett volna szüksége a fejlődéshez. A videón amúgy ő sem tűnik lassúnak a hatkilós nyergében.