És akkor kiosztjuk a nap kipufogója díjat

2018.11.27. 09:55 Módosítva: 2018.11.27. 09:58

Ha valaha olyan szituációba keveredsz, hogy kell mondani egy tökéletes tárgyat, akkor jusson eszedbe a Ducati Panigale V4-re gyártott Zard DM5 titán kipufogórendszer.

Minél tovább nézem, annál jobban szédülök, csodálatos a hegesztéseknél elszíneződő titán, a rácsba elrejtett Zard logó, minden. Könnybe lábad a szemem a gyönyörűségtől.

Az ára 3689 Euró (kb. 1,2 millió forint) plusz áfa, szóval olcsónak éppen nem olcsó, méltó párja az Akrapovic hasonló termékének, csak míg az Akra jéghideg technológia, ez vegytiszta művészet. Az árban egyébként benne van a kivágott alsó idom, a direktszűrő és a módosított verseny-ECU, és ha felszereled, akkor lesz egy felesleges rendszámtábla tartód, mert a kettő egyszerre nem fér el, és ez nem tervezési hiba, ez egy közútra nem engedélyezett termék.

A Panigale V4 7,6 millióról indul, A V4 S 9,3, a V4 Speciale pedig 12,9 (magnézium felnikkel 14,1), a V4 R pedig még ennél is több - szóval ha innen nézzük, nem is olyan vészes.

A Zard művészete előtt három éve borultam le legutoljára. Óvatosan kattints, mert nagyon csodálatos tárgyakat fényképzetem akkor.