Sebestyén Peti szerződést bontott a Hondával

2019.11.20. 14:08

Ugyan a MotoGP-ben forr a levegő, és a Repsol Honda bejelentette Álex Márquez érkezését bátyja mellé, bennünket mégis sokkal jobban foglalkoztat az, vajon mi lesz az egyetlen világbajnokságon induló menőnkkel, Sebestyén Péterrel, miután idei csapata, a PTR Honda bejelentette, hogy a japán Okubo mellé a német Patrick Hobelsbergert szerződteti le. Többek között ezt szerettük volna megtudni, amikor felhívtuk telefonon.

Úgy tűnik, a Repsol ülés elszállt.

Sebestyén Péter: Hát, az el, valóban.

Egyébként a viccet félretéve, mennyi esély van ilyenkor, hogy valaki rád csörög mondjuk, akár a Moto2-ből, mert nincs versenyzője, és látja, hogy te pedig csapat nélkül maradtál.

S.P.: Elméleti síkon bármi megtörténhet, leginkább mert a Supersport VB-n az idén jöttek így oda hozzám érdeklődni, de a gyakorlati szinten semmi.

Így például eszedbe nem jutott, hogy önéletrajzot küldj, amikor a KTM a MotoGP csapatába versenyzőt keresett?

S.P.: Nem, teljesen felesleges lett volna, megvan a prioritás.

Kerülgetjük a lényeget, de hallottuk a hírt, és aggódunk. Mi lesz veled jövőre?

S.P.: Nagy baj nincs, sőt, minden a legnagyobb rendben. Sokat egyelőre nem árulhatok el, de megvan a csapat, és ha minden jól megy, december 5-én lesz a hivatalos bejelentés.

Valamit azért elárulsz?

S.P.: Nagy változások elé nézek, az biztos, tekintve a márkát és a háttérembereket egyaránt. Új segítőkkel bővült a háttércsapatom, akik segítettek a jövő évi szerződésben, és sikerült az a vágyam is, hogy arra a márkára üljek, ami az idén dominált.

A csapatot mégsem nevezheted meg.

S.P.: Sajnos nem, de szerencsére nemsokára kiderül minden. Persze vannak anyagi korlátok, amelyeket szem előtt kellett tartani, de úgy vélem, a lehető legjobb megoldást választottuk.

Mi a véleményed a jövő évi mezőnyről?

S.P.: Egyszerre örömteli, és brutális. Olyan nevek érkeznek, mint Can Öncü, Philipp Öttl, Locatelli, és a Kiefer Racing is átköltözik a Supersport vb-re, szóval az elmúlt évek talán legerősebb mezőnye verbuválódott össze, ez pedig eléggé inspirál.

Scott Redding érkezése a Superbike-ba jót tehet a sorozatnak?

S.P.: Mindenképp, hiszen a szponzorok így meg tudnak szólítani egy olyan fiatal réteget, akit eddig nem igazán érdekelt a sorozat.

Mennyire befolyásol, hogy Magyarország esetlegesen MotoGP-t rendezhet?

S.P.: Semennyire, nem foglalkozom vele, a saját dolgaimra koncentrálok, ez pedig a Supersport vb. Olyan sokszor csábultam már el ilyen téren, nem szeretnék többet hibázni. De remélem, hogy mire megérkezik, az eredményeim alapján esetleg elég jó lehetek egy szabadkártyára.