Egy óra lemaradásból is 480 versenyzőt megelőzött a 499-ből, aztán kizárták

2022.06.22. 10:58

A hétvégén zajlott az Erzberg Rodeo névre keresztelt, legendásan kemény hard enduró verseny, melynek fő esélyese az angol Graham Jarvis volt - a 47 éves motoros szinte minden nagyobb versenyt megnyert már, nem is egyszer:

  • hatszor nyert Romaniacs-et
  • hatszor nyert Sea to Sky-t
  • ötször Erzberg Rodeót
  • ötször Gate of Hellt

Az idei Erzberg viszont nem sikerült neki, az első szakaszon ugyanis elromlott a motorja, és mire körülbelül egy órát vett el, mire működésre sikerült bírni és megtalálták a hibás üzemanyagcső-csatlakozót. Addigra az 500 indulóból a többi 499 már elment mellette, szóval racionális döntés lett volna feladni. Jarvis viszont nem azért a világ egyik legjobb extrémenduró versenyzője, mert reménytelen helyzetben fel szokta adni, pályatársai szerint az angol olyan nyomokat lát meg, amik mások számára láthatatlanok.

Végül 480 motorost sikerült megelőznie egy óra lemaradásból, viszont a versenyből kizárták, ugyanis a motor javításában a technikusa segített neki, viszont az Erzberg szabályzata kimondja, hogy a verseny során tilos külső segítséget igénybe venni, az egész pálya non-support terület.

A célba végül az 500 indulóból nyolcan értek be, az alábbi sorrendben:

  1. Manuel Lettenbichler
  2. Mario Roman
  3. Trystan Hart
  4. Billy Bolt GB
  5. Alfredo Gomez 
  6. Michael Walkner
  7. Wade Young
  8. Matthew Green