Csöpög a karburátor

2009.10.12. 16:18 Módosítva: 2009.10.12. 16:28

Tisztelt uram! Mikuni karburátor van a motoromon, és előfordul, hogy időnként benzincsöpp van alatta. Vajon mi lehet az oka? A tűszelep vagy a leeresztőcsavar tömítetlensége, esetleg valami más? Tisztelettel: József

Tisztelt József!

Kérdés, hogy milyen gyakorisággal van alatta kis benzin, mert a karburátor normál működése közben is jut a szellőzőcsőbe néha egy kis benzin, illetve a túlfolyón is megjelenhet, ami nem minden esetben utal hibára.

Ha járatja a motort, és folyamatosan csepeg, akkor valószínű, hogy valami az Ön által is említettek közül nincs rendben, ha azonban megállás után van egy-két csepp, az nem probléma, akár a normál működés következménye is lehet.

Üdv:

Motordoktor

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.