Olcsó, könnyen szerelhető motor

2010.06.24. 11:10 Módosítva: 2010.06.24. 11:27

Kedves Motordoktor!

Egy nem (csak) műszaki jellegű kérdéssel fordulok hozzád! Motorvásárlás előtt állok, kb. 600–650 E forintig bezárólag szeretnék valami jó állapotú túraendurót. Egy Suzuki XF 650-ra gondoltam első körben, de felmerült még az Aprilia Pegaso 650, illetve a Kawasaki KLE 500 is.

Vegyesen használnám városban (Budapesten), illetve néha kisebb-nagyobb túrákra. 10 éve motorozom, ETZ 250-től kezdve GSX 750-ig sok minden megfordult nálam, most valami alacsony fenntartási költségű, viszonylag könnyen szerelhető motort szeretnék, amit még sokáig tudok majd használni. 190 cm magas vagyok…

A három motor közül te melyiket javasolnád? Esetleg van más ötleted a leírtak alapján? A konkrét típusnál az általánosságokon kívül mire érdemes majd figyelni a vásárlás során?

Üdv.:
Laci

Kedves László!

Nem szoktam soha konkrét javaslatot adni motorvásárlásra, mert a motor megítélésében nagyon sok a szubjektív dolog. Az egyik embernek tetszik az, ami a másiknak nem, ráadásul a használt motor értékét és jóságát nagyon befolyásolja az előélete. Egy lestrapált motor lehet, hogy újkorában mindegyiknél jobb volt, most pedig egyszerűen nem érdemes megvenni…

Azt szoktam tanácsolni, hogy internetes fórumokon keress rá, beszélj tulajokkal, esetleg ha lehetőséged van, akkor próbáld ki és azonnal érezni fogod, hogy hozzád melyik áll közelebb.

Azt hiszem, én inkább állapot alapján döntenék a három motor közül.

Üdv.
Motordoktor