Lövöldöző Kawasaki

2010.07.30. 08:17

Kedves Motordoktor!

Kawasaki Gpz 900 r típusú motorom az indítás után viszonylag normálisan jár, míg hideg és szívatót igényel. Mikor már melegszik, elkezd lövöldözni vissza a porlasztókba, néha a kipufogóba is. Az alapjárat ingadozik, a hengerek kihagynak. A gyertyák újak. A porlasztósor szét lett szedve, a fúvókák kifúvatva. A szelepeket vizsgálgattam: felül felöntöttem benzinnel zárt állapotban, pár perc után is ott volt mindben, szivárgást nem észleltem.

Ha van tippje a hiba okára, szívesen fogadnám!

Válaszát előre is köszönöm: Guba Lajos

Kedves Lajos!

Nem értem, mit jelenthet a felül felöntöttem benzinnel, de ezeknek a motoroknak egyik jellemző hibájuk a szívószelepek problémája. Az elmondásból kiderül, hogy melegen van visszadurrogás, én azt javaslom, hogy a szelephézagokat ellenőrizd, esetleg a gyári érték fölé tedd egy-két századdal. Nehéz tömítettség vizsgálatot végezni felöntéses módszerrel forró szelepeknél, pedig ez lenne a célravezető, ugyanis melegen elmegy a hézag és a szelep kitámaszt. Ezért is durrog vissza a karbisorba.

Üdv.
Motordoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.