Drasztikusan csökken a fékhatás!

2012.06.03. 06:29 Módosítva: 2012.06.03. 06:29

Helló Motordoktor!

2 dugattyús Brembo fékkem, a Husaberg Fc 450 -en erős igénybevételnek van kitéve, ugyanis supermotozásra használom, 2-3 kör alatt a fékhatásom drasztikussan csökken!!! Tökéletesen megértem, hogy ez a fék, nem erre van kitalálva, és nem erre tervezték... de érdeklődnék, hogy mit lehetne kezdeni esetle vele h. kicsit tovább birja!!!

Előre is köszönöm!!!
Norbert


Kedves Norbert!

Mivel a Husabergnek vannak supermoto változatai, így egy FS 320 mm-es első féktárcsája már részben megoldaná a problémát, ha pedig egy későbbi FS modell négydugattyús féknyergét szerelné fel, az lenne a tökéletes megoldás.

Ezek komolyabb beruházások, ha pedig ezzel a fékkel szeretne tartósabb és jobb fékhatást elérni, akkor elsősorban szinter betétet javasolnék (KTM kereskedésekben kapható) valamint valami DOT 5.1-es fékfolyadékot, nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a Motorex DOT 5.1-es, valamint a Motul RBF600-as fékfolyadékkal. Ezek nehezebben melegednek el, a fék jobban bírja az igénybevételt.

Üdv.
Motordoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.