Tudok szerelni, de szenvedek a Kawasakival

2012.09.07. 14:35

Tiszteletem!

2001-es ZZR 600-am élete első karbiszinkronját kapta meg, de nem igazán vagyok elégedett. Tudnivaló erről a gépről, hogy a szinkron gyári dob helyett, nyitott kipufogóval készült és egy jobb fajta vákum teszter szolgáltatta az adatokat ehhez. A mutatók eltérést jeleztek, megkezdtem a beállítást addig, amíg szépen egyformán nem muzsikáltak. A motor üzemi hőfokra volt bemelegítve, szépen simult a járása, és a próbakör után érezhetően jobban, keményebben húzott, húz. Valamit mégis elállíthattam, mert alapjáratról hirtelen gázadásra dadog kb. 3500-4000 fordulatig, aztán kisimul. Ha a gázadást megismétlem lassabban, akkor teljesen jó. Tehát szerintem lehet, hogy sok levegőt kap alul. A további fordulatszám-tartományban viszont szépen üzemel.

A nyitott dobok végett tökéletesen nem tudom beállítani az alapjáratot, így egy kicsit ingadozva jár a Kawasaki, de nem zavaróan. Viszont a hirtelen gázreakció, az alsó fordulatról nem az igazi. Szinkron előtt ez a probléma nem állt fenn, de az alapjárat ingadozása jóval nagyobb volt. Lehetséges, hogy alapjáratra hangoltam a gépet? Esetlegesen milyen értékre lenne érdemes állítani a szinkronóra segítségével a karbit, hogy ez a probléma megszűnjön. Egyéb mellékhatás nincs, tehát gázelvételkor nem durrog, nem füstöl. Válaszát, hozzáértő véleményét szívesen veszem.

Üdv: Tomi

Kedves Tomi!

Ha pontos szinkronműszered van, nézd meg azt, hogy amikor ráhúzod a gázt és felpörög a motor, nem esnek-e szét a szinkronok. Ez egy jellemzője a rossz karburátormembránnak, ami egyben a dadogást is okozhatja. Lent jól elindul, mert a szinkron rendben, de ahogy a membránok a tolattyút elmozgatják, szétesik a szinkron. Az is lehet, hogy hirtelen gázadásra nem mozdulnak el jól a tolattyúk, ami megint membrán, esetleg kiegyenlítő furat dugulás is lehet. Finom gázadásnál ez nem probléma, tehát valami kisebb hiba okozhatja.Én egy alapos karburátor tisztítással kezdeném, majd ismét egy szinkron, ellenőrizve, hogy fordulaton, gyorsításkor mennyire esik szét a négy karburátor vákuumja.

Üdv: Motordoktor