Motorfék után leáll. Nagy a baj?

2012.11.19. 10:19

Drága jó motordoki,

Olyan problémám van, hogy huzamosabb (3-10km) nagyobb sebesség (90-140 km/h) után, ha visszaengedem a gázt motorfékre pl. kanyar megközelítésekor, egyszerűen a blokk megáll és nem reagál gázadásra és ha esetleg nem állna meg, akkor durrog gázadáskor mint a hülye. Megállok várok majd pöcc-röff minden alkalommal ez a jelenség.

Ami működik:

- Alapjárat van

- Gyújtás jó

- üresben kipörög kb 11000-ig majd szépen visszaáll és ujjra felmegy gond nélkül lehet szórakozni meg tiltattni :D

- Ha óvatosan kísérem le a fordulatszámot akkor meg működik

- Gyertya jó

- Karbi jó (szétszedéskor jó a benzin szint) nem szív falsot

Ha csak a városban intenzíven használom, nem jön elő. Mindig két falu közt és mindig hirtelen motorféknél.

Az én tippem:

- Mivel a karburátorban a főfúvóka kb. 8mm lejjebb van az alapjáratinál arra tippelek, hogy menet közben a benzinszint az alapjárati fúvóka alá csökken és ez okozza a galibát.

Ez lehetséges?

Tipus: Kawasaki Kz 250 '83

Karbi: Keihin CV-32

A segítséget előre is köszönöm

Akela

Kedves Akela!

Biztos vagyok benne, hogy tüzelőanyag ellátási probléma, vagy valamilyen karburátorral kapcsolatos beállítási probléma okozza ezt.

Amikor nagy fordulaton becsukod a gázt, a pillangószelep mögött minimális a vákuum keletkezik és az alapjárati rendszer kezd működni. Valami miatt itt nem kap elég benzint, csak rövid állás után. Ennek lehet oka az időlegesen lecsökkenő benzinszint, ami pár másodperc alatt visszaáll.

A tűszelep áteresztőképességének csökkenése, részleges eldugulása, vagy a karbi benzincsövének megtörése is okozhatja. Érdemes ilyenkor kipróbálni, hogy teljesen teletöltött tanknál, amikor nagyobb a benzin statikus nyomása akkor is csinálja-e vagy akkor kevésbé esetleg egyáltalán nem.

A karbi alapjárati rendszerét és a keverékszabályzó csavart és furatát is megvizsgálnám. Elsősorban részleges dugulásra gyanakszom, a durrogás is erre utal, a várakozás utáni újraindulás pedig az időlegesen alacsony benzinszintes teóriát erősíti meg bennem.

Üdv.

Motordoktor