Tényleg vacak a mostani benzin?

2012.12.07. 07:51

Kedves Motordoki!

Friss motortulajdonos vagyok, bocs, ha marhaságot kérdeznék. Életemben először tettem el a jószágomat "telelni". A tank persze tele. Na most, hallottam, hogy ha sokat áll a benzin, akkor lerakódások keletkeznek benne, és innen-onnan mondják, hogy ez ellen valami benzinstabilizátor adalékokat szoktak a tankba önteni.

Van ennek értelme? Használ/árt ez az adalék? Utána tavasszal simán egyszerűen felhasználható ez az adalékolt benzin? (Ha igen, akkor meg nem értem, hogy miért nincs benne ilyen stabilizáló anyag alapból?) Előre is köszi az okosságot (a hozzászólóknak is, ha lesznek).

Kedves levélíró!


Sajnos a mostani benzinek minősége nem olyan  mint 20 évvel ezelőtt. Sokan tapasztaljuk, hogy az állásban bizonyos összetevők, adalékok kiválnak vagy elillannak és a benzin fél év állás után már más szagú és érzékenyebb motorok rosszul üzemelnek vele. Erre a benzinadalék, amely stabilizálja a benzint, megoldás lehet, tavasszal pedig simán el lehet használni az adalékolt benzint, semmi kárt nem okoz, sőt, egyes adalékok még égéstér tisztító hatással is rendelkeznek.

Üdv.
Motordoktor